Referințe proiect

În cadrul proiectului au avut loc mai multe activități de promovare și publicitate a proiectului, între care enumerăm:

  • Au fost publicate mai multe anunțuri în ziare, precum și interviuri de lungă întindere: „Astăzi miturile s-au transformat în bunuri culturale”, Interviu cu Corin Braga de Cristina Beligăr, Sinteza, nr. 54, iulie-august 2018, p. 65-70; „Un proiect cât centenarul: Enciclopedia imaginarului din România”, Interviu de Radu Vida, Făclia, 25-26 august 2018, p. 5; Corin Braga, „Enciclopedia imaginariilor din România”, I-II, Steaua, nr. 9 și 10, 2018; „Enciclopedia imaginariilor din România. Patrimoniu istoric şi identităţi cultural-lingvistice”, în Făclia, 7 iulie 2018; „Facultatea de Litere va demara un proiect de peste un milion de euro”, în Gazeta de Cluj, 26 iulie 2018; Corin Braga, „Imaginar și identități culturale”, în Seria de conferințe „Scriitorul în cetate”, Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj, 9 noiembrie 2018. După publicarea volumelor enciclopediei, va fi organizată o conferință finală, în 2021.
  • Au fost realizate mai multe emisiuni TV și radio de publicitare a Enciclopediei, precum și de expoziții cu panouri de promovare:

– „Rolul imaginarului la nivel individual și social”, Emisiunea Călătorii interioare. Invitat: prof. univ. dr. Corin Braga, director proiect; moderator și coordonator științific: prof. univ. dr. Daniel David – psiholog clinician, psihoterapeut, Președintele Asociației Psihologilor din România. Un proiect TVR Cluj de Mihaiela Ilea, 15 iunie 2019;

– Expoziția „Patrimoniu și imaginar cultural românesc” la Biblioteca Academiei Române din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Culturii Naționale din data de 17 ianuarie 2020, organizată în Foaierul Bibliotecii Academiei Române (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 12-14), eveniment promovat pe pagina web a AR-FCJ (http://acad-cluj.ro/expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc-la-biblioteca-academiei-romane-din-cluj-napoca/); pe pagina Agenției de Știri Basilica (pagina oficilă de știri a Patriarhiei Ortodoxe Române https://basilica.ro/la-biblioteca-academiei-romane-din-cluj-napoca-a-fost-vernisata-expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc/); de Radio Renașterea (https://radiorenasterea.ro/expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc-la-biblioteca-academiei-romane-din-cluj-napoca/; https://radiorenasterea.ro/expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc-vernisata-la-biblioteca-academiei-romane/); pe pagina Napoca News (https://www.napocanews.ro/2020/01/expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc-la-biblioteca-academiei-romane-din-cluj-napoca.html); Ziarul de Cluj (https://zcj.ro/cultura/ziua-culturii-nationale-marcata-la-cluj-prin-expozitia-patrimoniu-si-imaginar-cultural-romanesc–193622.html) ș.a.

– „Radiografii: Imaginarul”, Emisiunea Acolade, realizată de Cristian Bleotu, Radio România Cultural, I și II, 10 și 17 iulie 2020; “Enciclopedia imaginariilor din România”, ElefantFest, 21.10.2020, https://www.facebook.com/elefant.ro/videos/349672072954358/;

– „Un adaos esențial la biblioteca iubitorilor de imaginar”, 6 November 2020, criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea face o scurtă prezentare a unei recente apariții editoriale de referință, în toate sensurile cuvântului: Enciclopedia imaginariilor, coordonată de Corin Braga și publicată de editura Polirom (https://radioromaniacultural.ro/un-adaos-esential-la-biblioteca-iubitorilor-de-imaginar/).